Сто години самотија

Издавач: АРС ЛАМИНА

ISBN: 9786082674506

Број на страници: 398

Димензии: 135x200

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

„Личноста и делото на Габриел Гарсија Маркес се симбол и знак на идентификација на генерацијата латиноамерикански писатели кои го афирмираа ширум светот и го потврдија со високи естетски вредности угледот на новата литература на шпански јазик во последниве децении. „Авторот кој од малото селце со загадочно име, Аракатака, во Колумбија, тргна по светот за да го разнесува алхемискиот прав на јужноамериканскиот континент, денес со своето богато дело е граѓанин на светот, писател читан во сите краишта на Земјата и близок познајник на македонскиот читател.“

Васил Тоциновски

Токму Сто години самотија е романот што на Г. Г. Маркес му ја донесува светската слава на првокласен романсиер, каде што волшебното Макондо, од едно место на крајот на светот, се извишува до негово средиште и ги надминува неговите граници, Макондо, во кое иреалното и реалното се толку убедливо измешани, што се брише границата меѓу можното и неможното...

GabrielGarciaMarquez

Габриел Гарсија Маркес

Габриел Гарсија Маркес, роден во Колумбија, е една од најважните и највлијателните фигури на светската литература. Добитник на Нобеловата награда за литература во 1982 година, е автор на кратки раскази...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил