Стоички мудрости за секој ден

Издавач: АНТОЛОГ

ISBN: 9786082435763

Број на страници: 448

Димензии: 13×20

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

„Стоички мудрости за секој ден“ е несекојдневно четиво што пружа сеопфатен поглед и исцрпно знаење во врска со стоицизмот како античка филозофија. Напишана во форма на дневник во кој секој месец од годината е посветен на различна тема, а секој ден на различна поттема од секојдневното живеење, оваа книга е вистинска книжевна реткост. Секој ден започнува со цитат на големите стоици што авторите дополнително го продлабочуваат и го доближуваат до читателот.

Триста шеесет и шест цитати проследени од триста шеесет и шест коментари – вистински филозофски требник за сите оние што сакаат да се запознаат со стоицизмот, да навлезат во него или да водат живот во дослух со оваа древна мудрост.

ryan-holiday

Рајан Холидеј

Рајан Холидеј (1987) е американски маркетинг агент и писател. Автор е на десетина книги, меѓу кои „Егото е непријател“, „Од препрека до успех“, „Верувај ми, лажам“, „Животот на стоиците“, „Спокојствот...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил