Светски поредок

Издавач: КСЦ

ISBN: 9786084780441

Година на издавање: 2016

Број на страници: 486

Корица: softcover

На залиха
As low as 500  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Нашата доба е настојчива, повремена, дури и очајна, во обидот да го спроведе концептот на светски поредок. Хаосот почнува да се заканува како никогаш претходно со ширење на оружјето за масовно уништување, со распаѓање на државите, уништување на животната средина, вршењето геноцидни дела, а новите технологии се закануваат да го исфрлат конфликтот надвор од човечка контрола и разбирање.

Новите методи на комуникација и на пристап до информациите ги соединија регионите како никогаш досега и ги проширија глобално димензиите на случувањата – но на начин на кој го инхибираат размислувањето, барајќи од лидерите да реагираат на моменталните случувања изразувајќи се во форма на слогани. Дали се соочуваме со период во кој иднината ќе ја одредуваат сили надвор од какви било ограничувања на некој поредок?

--unknown--

-- непознат автор --

Непознат автор...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил