Тишината зборува

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9789989153525

Година на издавање: 2021

Број на страници: 125

Димензии: 125/195

Корица: softcover

На залиха
As low as 280  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Слушањето на тишината ја буди димензијата на спокојство во вас, зашто само преку тишината може да станете свесни за себеси.

Тишината е внатрешeн мир, а за да ја пронајдеме потребно е спокојство, кое е суштинско за човечкото постоење. Колку и да ни е тешко да ја постигнеме, смиреноста е во нашата природа – таа е неопходна за среќен живот. Трансформацијата на човечката свест не е повеќе предност на неколкумина, туку потреба на секоја личност за да се пронајде, но и да се одржи себеси.

Духовниот учител Екарт Тол ни покажува како да го отстраниме сето она што нè одвојува од вистината за тоа кои сме ние, а она што навистина сме веќе го знаеме во длабочината на своето срце. Треба само да успееме да го чуеме.

Зборовите на оваа книга се патокази. Она на што упатуваат не се наоѓа во царството на мислењето, туку во една друга димензија која е внатре во нас. Оваа книга ќе го иницира будењето на читателите кои се подготвени да им дадат шанса на зборовите да ја исполнат својата тивка магија.

eckhart-tolle

Екарт Тол

Екарт Толе (16 февруари 1948) — духовен учител и автор на неколку бестселери. Автор е на книгите „Моќта на сегашниот момент“ (The Power of Now) и „Нова земја“ (A New Earth), напишани на англиски јази...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил