100 Илустрирани басни од Езоп

Издавач: Едука Мак

ISBN: 9786084737520

Година на издавање: 2018

Димензии: 200x140

Корица: softcover

На залиха
As low as 570  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Во оваа книга со наслов 100 ИЛУСТРИРАНИ БАСНИ ОД ЕЗОП, направен е избор на точно 100 кратки басни, во кои главни јунаци се животните. Преку особините на животните, всушност, се исмејува некои особини на луѓето, кои воразличните животни ситуации реагираат различно. Во басните како чести особини се наѕираат подмолноста, итрината, лакомоста, но и добрината, правдианта и мудроста.

Уникатноста на оваа книга е во тоа што секоја басна од Езоп е претставена илустративно, со насликани ликови во различни ситуации, со живи и привлечни бои. Со помош на оригиналните илустрации, за прв пат кај нас, читателот има можност да ја доживее секоја басна не само преку текст туку и преку слика, која го надополнува текстот и го надополнува неговото олицетворение.

--unknown--

-- непознат автор --

Непознат автор...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил