Алкибијад I

Издавач: ПАБЛИШЕР

ISBN: 9786084892052

Година на издавање: 2020

На залиха
As low as 200  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Сократ: И, навистина, битките и умирачките меѓу Ахајците и другиве, односно Тројанците, токму поради таа разлика се одиграле, а истото важи и за судирот меѓу просците на Пенелопа и Одисеј.

Алкибијад: Вистината ја зборуваш.

Сократ: А сметам дека и оние Атињани и Лакедајмонци и Бојотијци што кај Танагра згинаа, како и оние подоцна, што кај Коронеа крајот го дочекаа – меѓу кои беше и твојот татко Клејнија – поради ништо друго освен поради разликата меѓу праведното и неправедното и умирачките и битките ги пострадаа.

plato

Платон

Plato was an Athenian philosopher during the Classical period in Ancient Greece, founder of the Platonist school of thought, and the Academy, the first institution of higher learning in the Western wor...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил