Философија на моќта II

Издавач: ПАБЛИШЕР

ISBN: 9786084892335

Година на издавање: 2020

На залиха
As low as 450  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Моќта станува несвесно-извирачко. Моќта се објективира како изведеност, моќта не е примордијален факт на објективната стварност и сотворена како благо-создание, ами моќта е упадок од внатрешноста на себноста кон надвор. Моќта изникнува врз фонот на стварноста како облик на контингентната аморфност. Наеднаш се неутрализира нејзиниот натурализам и моќта се заснова во онтолошката отвореност на човекот.

Истражувањето на раѓањето на моќта од духот на несвесното и потсвесното Санџакоски маестрално го изведува и води од архаичната протопсихијатрија на елинскиот субјект сѐ до постмодернистичкото залагање за дејствителниот шизосубјект. Ристо Солунчев

kalistrat-zandzhakoski

Калистрат Санџакоски

Калистрат Санџакоски е роден во 1990 година, во Струга, во семејство на истакнати црковни интелектуалци и духовници. Поради тоа, духовната и интелектуалната клима карактеристична за семејството Санџ...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил