Вашето компетентно дете

Издавач: АНТОЛОГ

ISBN: 9786082435138

Број на страници: 256

Димензии: 13×20

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

„Исклучителна и важна книга! Јеспер Јул им нуди на родителите прекрасен, едноставен и целосно возбудлив пристап во воспитување на децата.“

Јеспер Јул е меѓународно признат авторитет што внесе нови вредносни темели за семејството. Врз основа на неговиот револуционерен став дека реакциите на нашите деца секогаш се компетентни, значајни и експресивни и дека воспитувањето во традиционална смисла не е соодветно на денешните услови, Јеспер Јул во книгата „Вашето компетентно дете“ смислил нов систем на вредности за современите семејства. Основата на овој систем не се темели на авторитарната употреба на силата, ниту на тиранијата на демократската еднаквост, туку на еднаквите вредности и на реципроцитетот меѓу децата и возрасните. Пораката е едноставна: децата се единствени и кон нив би требало да се однесуваме со истото почитување како и кон возрасните што ги сакаме.

jesper-juul

Јаспер Јул

Јеспер Јул (1948-2019) е дански семеен терапевт, предавач, автор и едукатор. Неговите центри за поддршка се лоцирани во 15 земји низ светот, а неговите книги се објавени во повеќе од 30 земји. Работ...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил