Животот е краток, направете го величествен

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082307510

Година на издавање: 2021

Број на страници: 196

Димензии: 125/195

Корица: softcover

На залиха
As low as 320  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Вие имате моќ да го збогатите својот живот, моќ да ги надминете неволјите и да постигнете среќа, хармонија, здравје и просперитет.

Оваа книга ги содржи принципите што ги постави Дејл Карнеги и што ги применија милиони луѓе за да научат како да го усогласат својот пристап кон различни ситуации со кои се соочуваат. Ќе научите како да ги откриете своите силни и слаби страни, како да ги подобрите своите предности и да ги надминете слабостите.

Ќе ви помогне да разберете како моментално се справувате со животните перипетии, и што треба да подобрите за да ги остварите своите потреби. Клучните идеи за збогатување на животот што ќе ги добиете од оваа книга се:

• Како да ги урамнотежите клучните фази во животот: личниот, професионалниот и социјалниот.
• Како да ги намалите стресот и загриженоста.
• Како најефикасно да комуницирате со другите.
• Како да станете харизматична личност.
• Како да се справите со комплицирани, тешки луѓе.
• Како да ги контролирате своите емоции.

Советите презентирани во оваа книга ќе ви го збогатат животот. Тие не се теоретски или филозофски проповеди, туку произлегуваат од искуството на луѓе како вас, кои ги примениле за да ги променат своите животи од просечно постоење до задоволувачко, значајно и возбудливо патување.

dale-carnegie

Дејл Карнеги

Дејл Карнеги, спелувано Карнагеј сѐ до 1922 - бил американски писател и лектор и развил курс за самоусовршување, трговски вештини, корпоративна обука, јавно говорење и меѓучовечки способности....

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил