Умешноста на војувањето

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-191-4

Година на издавање: 2014

Димензии: 125/195

Нема на залиха

Краток опис

Напишана пред повеќе од 2000 години оваа книга што ја составил мистериозниот војник-филозоф и ден-денес претставува една од најценетите и највлијателни книги за стратегиите на војувањето што со еднакво внимание е проучувана и од современите политичари и лидери како што била и од војсководците од дамнешните времиња. Како студија за анатомијата на организациите кои се наоѓаат во војна Умешноста на војувањето може да се примени на секаков вид натпреварувања и битки низ целиот свет – од интерперсонални до интернационални. Целта на оваа книга е да се достигне непобедливост да се издвојува победа без борба да се стекне моќ што не може да биде совладана од противниците а која ќе се темели врз сфаќањата за физиката политиката и психологијата на конфликтите.

 „’Најдобро е да се победи без борба‘, говорел Сун Цу. Според него, војната и животот се случуваат во исто време. Оваа книга не содржи ниту една застарена максима или нејасно упатство. Совладајте ги нејзините начела и можете слободно да заборавите на современите книги за менаџмент“. Њузвик

 

sun-tzu

Сун Цу

Obsecro te, mea vita scribere......

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил