Запознај се себеси и другите

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082309347

Број на страници: 256

Димензии: 21cm

Корица: softcover

На залиха
As low as 450  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Драгоцено „упатство за употреба“ на нас самите и на другите луѓе

Дали разумно ги проценуваме работите или најчесто постапуваме според внатрешното чувство? Дали се чувствувам најдобро во друштво или кога сум сам? Дали обрнувам внимание на деталите или повеќе размислувам за поширокиот контекст? Ако правилно се проценуваме себе и другите, тогаш ги согледуваме сопственото и однесувањето на другите луѓе во сосема нова светлина.

Во „Запознај се себе и другите“ Штефани Штал утврдува шеснаесет основни типа личности. Врз основа на тестот за одредување на вашиот тип на личност, можете да го дознаете својот карактерен профил, како и профилот на блиските. Имајќи ги тие сознанија, ќе научите како да се однесувате со различните типови на личности, што ќе ве поштеди од стресот поради заемните недоразбирања и судири. Со своите практични примери и објаснувања, Штал ги олеснува меѓучовечките односи, а со тоа и целокупниот живот.

„Учењето за типовите личности придонесува за подобро разбирање меѓу луѓето, психолошки е засновано, мошне е интересно и забавно – ќе уживате!“

Штефани Штал

stefanie-stahl

Штефани Штал

Штефани Штал (1963) е германски психолог и автор, позната по неколку успешни бестселери. Растела во либерална средина во Хамбург, а откако се преселила во Трир, од 1993 година започнала да работи ка...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил