Ќерката на математичарот

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-647-6

Година на издавање: 2019

Број на страници: 497

Димензии: 140/210

Корица: softcover

На залиха
As low as 299  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

На писателот по електронска пошта му се јавуваат неговите ликови од претходните романи пред сè од Вештица и го известуваат дека незадоволни од судбините кои им ги определил таму почнале да пишуваат роман за можностите да се избегне судбината. Почнуваат да му праќаат текстови кои тој треба „стилски да ги потсуреди“ и од нив често неповрзани да направи целина! Така ликовите раководат со писателот а не тој со нив. Притоа тој како обичен „уредник“ под притисок на своите ликови се соочува со фактот дека тие пишуваат не еден туку два романа: „голема“ и „мала“ книга. И имаат за цел да покажат дека две сосема различни приказни можат да имаат ист заеднички крај.

Големата книга говори за речиси детективската потрага по еден мистериозен човек кој ја персонифицира смртта, а малата за можноста една славна рок-ѕвезда да ја избегне судбината и на денот на својата несреќна погибија во сообраќајна несреќа да задоцни на местото на својата смрт, поради тоа што ќе се напие кафе со својата детска, прва љубов...

Андоновски продолжува, во нему својствен, мајсторски стил да ги испитува крајните можности на романот како жанр во постојано преиспитување...

venko-andonovski

Венко Андоновски

Венкo Андоновски (1964, Куманово) е прозаист, драматург, критичар. Професор по книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје. Еден од најчитаните македонски автори во последнава деценија. Романот Пап...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил