Меѓународното право за правата на човекот

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-742-8

Година на издавање: 2021

Број на страници: 304

Димензии: 16 х 23

Корица: softcover

На залиха
As low as 690  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Меѓународно право за правата на човекот на Љ. Д. Фрчкоски е исклучително четиво кое ги надминува рамките на учебник за студентите и експертите во областа. Оригинален, внимателно аргументиран и убаво напишан, овој текст се обидува да ја постави тезата, линијата помеѓу етиката и политиката на човековите права, правејќи „еленски скок“ над правото и позитивизацијата на човековите права што е денес доминантна во светот.

Отворајќи ги содржајните парадокси на човековите права, нив ги поставува во хоризонтот каде што тие единствено преживуваат еманципаторскиот дискурс на отпорот и солидарноста.

Отпорот и чувствителноста дека правата се основниот, анархичен и револуционерен алат кој човекот го има за сопствено субјективизирање.

ljubomir-d-frchkovski

Љубомир Д. Фрчкоски

Љубомир Данаилов Фрчкоски, (роден на 12 декември 1957 во Скопје), е македонски политичар. Фрчкоски е професор по меѓународно право, меѓународни односи и Современи политички теории на Правниот факулт...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил