Зборови

Издавач: КСЦ

ISBN: 9786084694366

На залиха
As low as 300  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

„Зборови“ е книга која со право се смета за ремек-дело на Сартр. Според Симон де Бовоар, оваа книга наишла на восхитувачки прием кај публиката. Тоа е книга за која Сартр се трудел да биде убаво напишана, за разлика од другите негови дела, во кои главно настојувал што поверно да ги изнесе своите идеи. Две својства придонесуваат за извонредниот успех, за плаузибилноста на ова дело и за неговото посебно место во севкупниот разновиден и богат творечки опус на Сартр: неговата уметничка валидност, од една, и несекојдневната искреност и отвореност, од друга страна, која напати се граничи со целосна соголеност на авторот, во изнесувањето и коментирањето на најприватните постапки и чувства од детството и младоста. 

jean-paul-sartre

Жан Пол Сартр

Жан Пол Сартр е еден од водечките филозофи на егзистенцијализмот. Роден е во 1905 година. Бил филозоф и книжевник, добитник на Нобеловата награда за книжевност. Во склад со својата филозофија ...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил