Железна волја

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082308258

Година на издавање: 2022

Број на страници: 68

Димензии: 21см

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

Човек кој поседува некоја дарба, поткрепена со цврста волја, ќе оствари многу повеќе од човек со десет дарби без волја.

 

Светот нè цени онолку колку што се цениме самите себе. Светот верува во личноста која самата верува во себе. Верувајќи во себе и следејќи ги советите на таткото на модерната филозофија на успехот, Орисон Марден, можеме да ги оствариме сите замислени цели.

 

Претходникот на Дејл Карнеги и Норман Винсент Пил, во оваа прониклива и мотивирачка книга објавена уште во 1901 година, а еднакво просветлувачка и денес, ни докажува дека можеме да оствариме успешен и исполнет живот ако ја цениме и практикуваме умствената дисциплина.

 

Научете како да ја развиете моќта на волјата, а потоа применете ги стекнатите знаења и насочете се кон успехот. Ако имате железна волја, не постои ништо што не можете да го постигнете!

--unknown--

-- непознат автор --

Непознат автор...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил