Живот без крај

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-596-7

Година на издавање: 2018

Број на страници: 264

Димензии: 140/210

Корица: softcover

На залиха
As low as 299  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Новото дело на славниот Фредерик Бегбеде романот Живот без крај е негова најавтобиографска приказна. Самиот автор ја нарекува темата на романот соодветна на неговата возраст – доколку претходните книги му беа за љубовта сексот бракот експериментирањето со дрогите итн. во овој роман педесетгодишниот Бегбеде ги истражува темите на семејството на смртта и вечниот живот.

Нараторот на Живот без крај е опседнат со идејата да најде „лек“ за смртта и во таа навидум невозможна потрага ќе биде вклучено целото негово семејство. Трагањето по бесмртноста се претвора во луда авантура, за на крајот, останувајќи во доменот на предвидливото и исполнувајќи ги очекувањата на читателот, нараторот да открие дека бесмртноста постојано била пред него, отелотворена во неговите две ќерки.

Бегбеде без патетика и со многу хумор ја допира оваа мрачна тематика и гради возбудлива приказна која завлегува во доменот на научната фантастика.

 

frederic-beigbeder

Фредерик Бегбеде

Фредерик Бегбеде е роден во 1965 година. Посетувал елитни училишта, а на 24-годишна возраст дипломирал на ценетата Школа за политички науки. Спротивно на очекувањата, не го продолжил школувањето, ту...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил